Skip to content Skip to footer

Endodòncia

Blog Endodoncia

L‘endodòncia és un procediment dental que es realitza quan la polpa dental, el teixit bla en el centre de la dent, està infectada o inflamada. Esta condició pot ser causada per una càries profunda, un traumatisme dental o una malaltia de les genives. En aquest article, parlarem sobre què és una endodòncia i quan es necessita, els detalls de l’endodòncia multiradicular i la reconstrucció dental, i com alleujar el dolor després d’una endodòncia. És important entendre aquests conceptes per a prendre decisions informades sobre la seua salut bucal.

Què és una endodòncia i quan es necessita?

Una endodòncia és un procediment dental en el qual s’elimina la polpa dental infectada o inflamada i es neteja i segella el conducte radicular de la dent. L’objectiu d’aquest tractament és salvar la dent i evitar la seua extracció. Els símptomes que poden indicar la necessitat d’una endodòncia inclouen mal de queixal intens, sensibilitat al fred o a la calor, inflamació en les genives i dents enfosquides. No obstant això, alguns pacients poden no tindre símptomes visibles, però encara necessitar una endodòncia a causa de la presència d’infeccions o inflamacions internes. Si se sospita que es necessita una endodòncia, és important consultar a un dentista immediatament per a evitar complicacions greus i costoses en el futur.

Endodòncia multiradicular i reconstrucció dental: què has de saber?

L’endodòncia multiradicular és un procediment més complex, que es realitza en dents amb més d’una arrel. En aquests casos, el dentista ha d’assegurar-se que totes les arrels estiguen netes i segellades adequadament per a previndre futures infeccions. Després d’una endodòncia, és possible que siga necessària una reconstrucció dental per a restaurar l’aparença i funció de la dent. Això pot incloure la col·locació d’una corona dental o un farciment permanent. És important tindre en compte que la duració d’una reconstrucció dental varia segons el cas i que pot requerir diverses visites al dentista. Si es recomana una reconstrucció dental després d’una endodòncia, és essencial seguir les recomanacions del dentista per a obtindre els millors resultats a llarg termini.

Dolor després d’una endodòncia: causes i com alleujar-ho.

És comú experimentar dolor després d’una endodòncia, especialment en les primeres 24 a 48 hores. Això es deu a la inflamació del teixit al voltant de la dent i pot ser tractat amb analgèsics de venda lliure. No obstant això, si el dolor persisteix o empitjora després d’uns dies, és important consultar a un dentista, ja que podria indicar una infecció o un problema en el tractament de l’endodòncia. Altres símptomes que poden indicar una complicació inclouen febre, inflamació o sensibilitat en mossegar. Per a previndre el dolor després d’una endodòncia, és important seguir les instruccions del dentista per a la cura posterior, com evitar mastegar aliments durs o enganxosos i prendre medicaments segons el receptat.

En resum, l’endodòncia és un procediment dental comú que s’utilitza per a tractar la polpa dental infectada o inflamada. És important comprendre què és una endodòncia, quan es necessita i com es realitza el tractament per a prendre decisions informades sobre la seua salut bucal. Si experimenta dolor després d’una endodòncia o té alguna preocupació, és essencial consultar a un dentista immediatament per a evitar complicacions greus i costoses en el futur.

Subscribe for the updates!

Subscribe for the updates!

Subscribe for the updates!

Abrir chat
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?