Skip to content Skip to footer

Ortodòncia

Blog Ortodoncia

L‘ortodòncia és una especialitat de l’odontologia que s’encarrega de corregir les malposicions dentals i les alteracions en la mossegada. A través de diversos tractaments en Dental Borriol, busquem millorar l’estètica dental i la funcionalitat bucal del pacient. En aquest article, parlarem sobre els objectius de l’ortodòncia, els diferents tipus de tractament disponibles i les seues respectives diferències. A més, ens enfocarem en l’ortodòncia invisible: les seues opinions, preus i resultats abans i després del tractament.

Ortodòncia: què és i quins són els seus objectius.

L’ortodòncia busca corregir la mossegada i l’alineació dental per a millorar tant l’estètica com la salut bucal del pacient. Els objectius de l’ortodòncia són diversos i van des de millorar la funcionalitat de la mossegada fins a previndre problemes de salut bucodental a llarg termini.

Alguns dels objectius més comuns són: corregir maloclusions, alinear les dents per a facilitar el raspallat i previndre càries i malalties periodontals, millorar la capacitat de masticació i fonació, reduir el desgast dental excessiu, disminuir la probabilitat de traumatismes dentals i millorar l’estètica facial del pacient. En resum, l’ortodòncia és una especialitat fonamental per a mantindre una bona salut bucodental i un somriure sa i bonic.

Tipus d’ortodòncia i les seues diferències: quin és el millor per a tu?

Existeixen diversos tipus d’ortodòncia, cadascun amb les seues pròpies característiques i avantatges.

Els brackets metàl·lics són els més comuns i consisteixen en xicotetes peces metàl·liques pegades a les dents que sostenen els filferros que exerceixen la força necessària per a moure les dents.

. Els brackets estètics, d’altra banda, estan fets de materials transparents o del color de les dents i són menys visibles que els metàl·lics.

L’ortodòncia lingual, per la seua part, es col·loca en la part interior de les dents i és pràcticament invisible des de l’exterior.

Finalment, l’ortodòncia invisible utilitza alineadors transparents amovibles, que es canvien cada dues setmanes per a anar movent gradualment les dents.

Cada tipus d’ortodòncia té els seus pros i contres, per la qual cosa és important consultar amb un ortodoncista per a determinar quin és el millor tractament per a cada cas específic.

Ortodòncia invisible: opinions, preus i resultats abans i després del tractament.

L’ortodòncia invisible és una tècnica cada vegada més popular a causa de la seua estètica i comoditat. Consisteix en alineadors transparents amovibles, que es canvien cada dues setmanes per a anar movent gradualment les dents fins a aconseguir la posició desitjada. A diferència dels brackets tradicionals, els alineadors són pràcticament invisibles i poden ser retirats per a menjar o raspallar-se les dents. Els preus de l’ortodòncia invisible varien segons el cas específic del pacient, però solen ser més costosos que els brackets metàl·lics convencionals. Els resultats abans i després del tractament depenen del cas específic, però en general, es pot esperar una millora significativa en l’alineació dental i la mossegada.

En conclusió, l’ortodòncia és una especialitat odontològica fonamental per a millorar la salut i l’estètica bucal del pacient. Existeixen diversos tipus de tractaments disponibles, cadascun amb les seues pròpies característiques i avantatges. L’elecció del tractament adequat ha de ser realitzada per un ortodoncista professional que avalue les necessitats i objectius específics de cada pacient.

Subscribe for the updates!

Subscribe for the updates!

Subscribe for the updates!

Abrir chat
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?